پیشگفتار
دانش یوگا به پهناوری آسمان است.
این دانش کهن هندی بر اساس نیازهای ضروری انسان بنا نهاده شده تا نه فقط به سلامت جسمی دست یابد بلکه هدفهای والاتر زندگیش نیز تحقق یابد انسان برای این منظور به قدرت اخلاقی ایمان سازنده و پرورش آگاهی نیاز دارد.
در مجموع هدف از تمرینات یوگا آیینگر بهبود ساختار بدن و نرم کردن مفاصل است که نتیجه آن آزادی حرکت مفاصل خواهد بود. همچنین طول رباتها و عضله ها را نیز بلند و
آنها را تقویت میکند و اندامهای داخلی را نیرومند و اعصاب را تقویت مینماید.
در تنظیم تمرینات یوگای آیینگر تمام اندامها و سیستمهای بدن مانند :گوارش – تنفس – گردش خون – غدد عضله ها – اسکلت بدن – دفع توليد مثل – غدد لنفاوی و اعصاب در نظر گرفته شده است.
تمام این سیستمها باید به درستی و با همکاری و هماهنگی یکدیگر کار کنند. انتظار میرود پس از تمرین یوگا هنرجویان سلامت بدنی و ذهنی و نیز تعادل جسم آرامش ذهنی را به دست آورند.
این تمرینات به گونه ای طراحی شدهاند که در هنرجویان علاقه به یوگا و اشتیاق به کسب دانش بیشتر در راه یوگا رشد میکند. حرکات یوگا (آساناها ) به ظاهر فیزیکی هستند ولی قدرت عظیمی برای تغییر الگوی رفتاری هنرجوی یوگا دارند. این الگوی رفتاری به نوبه خود توانمندی ذهنی را تغییر میدهد و هنرجو را قادر میسازد بیشتر پیشرفت کند و در راه معنوی باقی بماند.
این طبقه بندی بر پایه ساختار آناتومی بدن میباشد و سبب فعالسازی تدریجی اندامهای درون بدن میشود.
انجام آساناهای وارونه سوخت و ساز بدن – فشار خون و میزان تعادل شیمیایی قند را کنترل میکند و در فرد تعادل احساسی ایجاد میکند و مرکز شعور را فعال و ذهن را شاداب
میکند. لازم به یادآوری است که میتوان حرکات یوگا را صبحها پیش از رفتن به کار یا عصرها پس از برگشتن از کار انجام داد.
چهار ساعت فاصله میان غذا و تمرین یوگا ضروری است. نیم ساعت پیش از تمرین نوشیدنی سبک بنوشید و یک ساعت پس از تمرینات میتوانید غذا بخورید. پس از انجام تمرینات بدنی مثل ژیمناستیک یا ورزشهای دو میدانی و یا شنا به تمرین یوگا نپردازید.